Velkommen til fællesskabet

VELKOMMEN

Finn Olsen
Rektor

Et hjerteligt velkommen på Varde Gymnasium til vores nye 1g'ere og 1hf'ere.

”I mit liv har jeg aldrig været udsat for så meget andet end mig selv”– sådan lyder det fra en ung i en bog med titlen ”Generation Utryg”. Heldigvis har du valgt VG som dit uddannelsessted og værested, og her er du på ingen måde alene. Vel kan det med et nyt sted, et nyt miljø og nye venner umiddelbart føles uoverskueligt, men vi forstår på VG at skabe skole sammen. Du træder fra dag et ind i VG-fællesskabet som en ligeværdig partner. Kast dig derfor ud i det, så du giver dit betydelige bidrag til, at skolen summer af aktivitet og bliver til en sprudlende oplevelse.  Der er ingen, der siger, at det ikke må være sjovt at gå i skole. Varde Gymnasium er skolen for dejlige drenge og seje piger.

Værd at vide

 • Første skoledag
 • Introtur
 • Efter skoletid
 • Praktiske informationer
 • Grundforløb
 • FØRSTE SKOLEDAG DEN 13/8

  9.00-9.15: Elevambassadørerne og kontaktlærerne tager imod ved indgangen til gymnasiet. Rektor Finn Olsen byder velkommen i festsalen. 

  9.15-10-30: Modtagelse i klassen ved kontaktlæreren og elevambassadøren - introduktion til hverdagen på VG og til dine nye kammerater, fremvisning af de vigtigste lokaler samt bogudlevering.

  10.30-11.15: Fællessamling i festsalen

  11.15-11.45: Frokost med elevambassadør og kontaktlærer. 

  11.45-13.15: Teambuilding på sportspladsen for nye klasser, elevambassadører og kontaktlærere. 

  INTROFORLØB FOR 1.G-ELEVER

  Når du starter i 1.g på Varde Gymnasium i august måned, vil du møde mange nye mennesker og opleve en ny stor skole med masser af muligheder. Vi lægger stor vægt på, at du hurtigt bliver en del af den spændende hverdag på VG. Derfor vil du opleve et særligt introforløb, hvor du lærer skolen, dine nye klassekammerater og lærere at kende gennem en masse sjove og hyggelige arrangementer. De første uger vil blandt andet byde på en fed fødselsdagsfest med Hugo Helmig, introtur og introfest for alle de nye elever.

  KICK-START I 1.HF

  Den første uges tid i 1. HF handler blandt andet om at lære hinanden at kende og komme ind i nogle gode vaner omkring det at studere på HF. Derfor vil 1. modul hver morgen i denne periode bestå af et såkaldt ”KICK-modul”. Her er alle 1.HF’ere sammen og laver fysiske aktiviteter såsom boldspil, løb, konkurrencer og gåture. Efter aktiviteterne er der fælles morgenmad for kursisterne, nogle gange efterfulgt af introduktion til forskellige ting om uddannelsen og livet på skolen.

 • INTROTUR FOR 1.G

  Fra mandag den 20. til tirsdag den 21.8. tager hele 1.g-årgangen på introtur til Houens Odde ved Kolding, hvor du vil komme til at lære de andre nye elever, elevambassadører og lærere at kende gennem mange sjove aktiviteter. Der er noget at glæde sig til! Prisen på turen er 200 kr. pr. elev. 

  INTROTUR FOR 1.HF

  I løbet af den anden uge vil der være en dagekskursion til Aarhus sammen med lærerne i kultur- og samfundsgruppen. Turen går blandt andet til Moesgaard Museum og Aarhus midtby. Dagen slutter med fælles spisning på gymnasiet. 

  SKOLENS FØDSELSDAG

  Den 24. august fra 13.15 holder Varde Gymnasium fødselsdagsfest med Hugo Helmig som speciel guest star. Det bliver en fødselsdagsfest med masser af hygge, lidt godt til ganen, bar og lækker musik.

  INTROFEST

  Fredag d. 31. august holder vi introfest for alle nye HF'ere og STX'ere på Varde Gymnasium. Skolens festarrangør Warwath sørger for at sætte gang i festen med musik og bar.

 • Livet på Varde Gymnasium slutter ikke, når undervisningsmodulerne for dagen er forbi. Her er masser af spændende frivillige aktiviteter på tværs af årgange og studieretninger, som først starter efter 4. modul, og som vi glæder os til, at du bliver en del af.

  IDRÆT

  Hvis du er glad for fysisk udfoldelse og fællesskab, så er frivillig idræt måske noget for dig. Alle kan deltage – det er lysten og ikke evnen, der er i fokus. Og med skolens nye sportshal har vi de lækreste faciliteter til at træne og hygge.

  MUSIK

  Skolens flotte Musikhus er åbent for alle efter skoletid. Her kan du spille og synge sammen med andre. Der er mulighed for kor, sammenspil og studieproduktion med andre musikalske elever samt optræden til flere af VGs arrangementer.

  SKOLETEATER

  Hvert år opsætter elever fra alle årgange et stort teaterstykke, som tit både har dans, musik og skuespil. Alle har mulighed for at være med, også selvom man måske ikke har lyst til at stå på scenen. Der er nemlig altid brug for makeupartister, scenografer, og lyd- og lysfolk. Skoleteater på VG er en fantastisk måde at møde nye venner på tværs af studieretninger og årgange.

  FILMKLUB

  Musikhuset danner også ramme for skolens filmklub, som er åben for elever og lærere. Her er der mulighed for at se nogle af de bedste film på det store lærred eller for at blive introduceret for film, du måske aldrig før har hørt om. Efter filmen hygges med pizza og filmsnak.

  WARWATH

  Elevernes festudvalg hedder War-wath, og de står for ca. 5 fester samt et antal caféer om året. Her kan man feste, danse, snakke og hygge sammen med sine klassekammerater – eller ham/hende den søde fra 2.g. Husk, at du også selv har mulighed for at være med i Warwath. Det kan du høre mere om på Elevernes Stormøde i august.

  MERCURIUS

  Skolens elevblad hedder Mercurius, og det er skrevet af elever for elever. Her kan du læse om små og store begivenheder på VG, samt se billeder fra diverse arrangementer og læse sjove citater. Du kan også selv blive skribent for Mercurius. Hør mere på Elevernes Stormøde i august.

  ELEVRÅD

  Ønsker du at have medbestemmelse i skolens udvikling og at være en del af et godt fællesskab på tværs af årgange og studieretninger, så er VGs elevråd måske noget for dig. Meld dig som din klasses elevrådsrepræsentant og vær med til at forme VGs fremtid

  Har du selv andre forslag til frivillige aktiviteter, så er vi på VG altid klar på at prøve noget nyt!

 • BØGER

  På Varde Gymnasium bruger vi både elektroniske bøger og bøger i papirudgave. Den første skoledag vil du få udleveret en hel del bøger, så husk en stor skoletaske.

  ELEVAMBASSADØRER og TUTORER

  Din klasse vil have tilknyttet en elevambassadør, der er ældre elever på samme uddannelse som dig. De vil fortælle dig om Varde Gymnasium fra elevperspektiv og også stå for sociale arrangementer.

  ELEVSKABE

  Hver elev på skolen får udleveret et mindre skab med kodelås. Her kan du opbevare skolebøger, idrætstaske mm.

  FOTOGRAFERING

  I løbet af de første dage på VG vil der blive taget et klassebillede og et portrætbillede af dig.

  IT

  Overalt på skolen har vi et trådløst netværk, du kan kommer på med din computer eller tablet. Du vil i løbet af de første dage få udleveret adgangskoden til netværket. Har du ikke selv en computer, kan der i særlige tilfælde  være mulighed for at låne en computer på skolen.

  Vi fraråder køb af Chromebook som studiecomputer, da den ikke er kompatibel med de programmer, der bruges i matematikundervisningen. 

  LECTIO

  Lectio er i høj grad omdrejningspunktet for din skoledag. Det er her du kan se dit skema, dine lektier og afleveringsopgaver. Men på Lectio kan du også få og sende beskeder, finde dokumenter fra timen mm. Du vil i løbet af de første dage få udleveret en kode til Lectio.

  LEKTIECAFE

  I løbet af skoleåret har du mulighed for at deltage i vores lektiecafe. Her kan du få hjælp til dine lektier af både lærere og særligt udvalgte elever.

  KANTINEN

  Kantinen på Varde Gymnasium er godt besøgt i spisepausen. Her kan du hver dag få dagens ret, salatbar og forskellige typer af sandwich.

  KONTAKTLÆRER

  Du vil den første skoledag møde din kontaktlærer, som vil stå for den første skoledag, forskellige sociale arrangementer og generelt fungere som ”klasselærer”.

  RINGETIDER

  1. modul: 8.00-9.30 
  2. modul: 9.45-11.15 
  3. modul: 11.45-13.15 
  4. modul: 13.25-14.55
  5. modul: 15.00-15.55

  STUDIEKORT

  Du vil i løbet af de første par uger få udleveret et studiekort, det kan bruges som legitimation til at du er elev på Varde Gymnasium. Du kan også få rabatter i nogle butikker.

  STUDIEVEJLEDNING

  Studievejledningen kan hjælpe dig med spørgsmål og problemer, som du tumler med i din tid på VG. Det kan være emner af faglig karakter om valg af fag og skift af studieretning, men de kan også hjælpe med mere personlige forhold.

  SU

  SU (Statens Uddannelsesstøtte) kan du få fra kvartalet efter, du fylder 18 år. Hvis du vil søge, gøres det via selvbetjening på www.su.dk.

  UNGDOMSKORT

  Ungdomskort er et personligt periodekort, der giver dig ret til at rejse mellem din skole og din bopæl. Kortet giver også andre fordele. Læs mere på www.ungdomskort.dk. Det er også her, du kan blive godkendt til et Ungdomskort. Når du er godkendt, viderestilles du til trafikselskabernes selvbetjeningssystem Mit Ungdomskort, hvor du skal bestille og betale dit Ungdomskort. Du vil tidligst modtage kortet 14 dage efter, du har bestilt det hos trafikselskaberne, så bestil i god tid.

 • Grundforløb

  I perioden fra skolestart 13. august til 2. november er der grundforløb. Formålet med grundforløbet er at gøre dig afklaret med dit valg af studieretning. For at gøre dig klar til studieretningsvalget og selve studieretningen vil du i grundforløbet prøve kræfter med en bred række af fag – nogle i hele grundforløbet, andre som ”smagsprøver”. 

  • Uge 33-41: introduktion til fag i gymnasiet
  • Uge 34-35: introduktion til studievejledning
  • Uge 36: modul med studievalg syd og studievejledere omkring valg af studieretning
  • Uge 40: screening i matematik
  • Uge 41: karrieredag med studieretningsmesse; vejledningssamtale vedr. valg af studieretning; valg af kunstnerisk fag, studieretning og 2. fremmedsprog.
  • Uge 44: NV og AP eksamen; Halloween-arrangement
  • Uge 45: rystesammen-arrangement for studieretningsklasser; foredrag med Peter Falktoft ”De nye medier”