Velkommen til fællesskabet

VELKOMMEN

Finn Olsen
Rektor

Et hjerteligt velkommen på Varde Gymnasium til vores nye 1g'ere og 1hf'ere.

”I mit liv har jeg aldrig været udsat for så meget andet end mig selv”– sådan lyder det fra en ung i en bog med titlen ”Generation Utryg”. Heldigvis har du valgt VG som dit uddannelsessted og værested, og her er du på ingen måde alene. Vel kan det med et nyt sted, et nyt miljø og nye venner umiddelbart føles uoverskueligt, men vi forstår på VG at skabe skole sammen. Du træder fra dag et ind i VG-fællesskabet som en ligeværdig partner. Kast dig derfor ud i det, så du giver dit betydelige bidrag til, at skolen summer af aktivitet og bliver til en sprudlende oplevelse.  Der er ingen, der siger, at det ikke må være sjovt at gå i skole. Varde Gymnasium er skolen for dejlige drenge og seje piger.

Værd at vide

 • Første skoledag
 • Efter skoletid
 • Praktiske informationer
 • Grundforløb
 • Første skoledag 10. august 2020

  8:15: Elevambassadørerne og Uddannelsesleder Per Eslund tager imod ved indgangen til gymnasiet. 

  8.30: Rektor Finn Olsen Elevambassadørerne og byder velkommen i festsalen. 

  8:40: Modtagelse i klassen ved kontaktlæreren og elevambassadøren: Introduktion til introforløbet, om at være elev på VG, grundforløbet, Lectio, velkomstside på hjemmesiden og facebookgruppe, kode til skab og Lectio, rundvisning, navneleg, elevinterview og bogudlevering. 

  10:25: Fællessamling i Idrætshuset med velkomst ved Finn Olsen, elevambassadører, elevrådsformand samt optræden fra Mikkel Karlsen med showet Tankekontrol.

  11:10 - ca. 13.00: Teambuilding klassevis: elevambassadør, kontaktlærer og idrætslærer deltager. 

  Introforløb 

  Når du starter i 1.g eller 1.hf på Varde Gymnasium i august måned, vil du møde mange nye mennesker og opleve en ny stor skole med masser af muligheder. Vi lægger stor vægt på, at du hurtigt bliver en del af den spændende hverdag på VG. Derfor vil du opleve et særligt introforløb, hvor du lærer skolen, dine nye klassekammerater og lærere at kende gennem en masse sjove og hyggelige arrangementer. 

   

 • Livet på Varde Gymnasium slutter ikke, når undervisningen er slut. Her er masser af spændende frivillige aktiviteter på tværs af årgange og studieretninger, som først starter efter 4. modul, og som vi glæder os til, at du bliver en del af.

  IDRÆT

  Hvis du er glad for fysisk udfoldelse og fællesskab, så er frivillig idræt måske noget for dig. Alle kan deltage – det er lysten og ikke evnen, der er i fokus. Og med skolens nye sportshal har vi de lækreste faciliteter til at træne og hygge.

  MUSIK

  Skolens flotte Musikhus er åbent for alle efter skoletid. Her kan du spille og synge sammen med andre. Der er mulighed for kor, sammenspil og studieproduktion med andre musikalske elever samt optræden til flere af VG’s arrangementer.

  SKOLETEATER

  Hvert år opsætter elever fra alle årgange et stort teaterstykke, som tit både har dans, musik og skuespil. Alle har mulighed for at være med, også selvom man måske ikke har lyst til at stå på scenen. Der er nemlig altid brug for makeupartister, scenografer, og lyd- og lysfolk. Skoleteater på VG er en fantastisk måde at møde nye venner på tværs af studieretninger og årgange.

  WARWATH

  Elevernes festudvalg hedder Warwath, og de står for ca. 5 fester samt et antal caféer om året. Her kan man feste, danse, snakke og hygge sammen med sine klassekammerater – eller ham/hende den søde fra 2.g. Husk, at du også selv har mulighed for at være med i Warwath. Det kan du høre mere om på Elevernes Stormøde i august.

  MERCURIUS

  Skolens elevblad hedder Mercurius, og det er skrevet af elever for elever. Her kan du læse om små og store begivenheder på VG, samt se billeder fra diverse arrangementer og læse sjove citater. Du kan også selv blive skribent for Mercurius. Hør mere på Elevernes Stormøde i august.

  ELEVRÅD

  Ønsker du at have medbestemmelse i skolens udvikling og at være en del af et godt fællesskab på tværs af årgange og studieretninger, så er VGs elevråd måske noget for dig. Meld dig som din klasses elevrådsrepræsentant og vær med til at forme VGs fremtid

  Har du selv andre forslag til frivillige aktiviteter, så er vi på VG altid klar på at prøve noget nyt!

   

 • BØGER

  På Varde Gymnasium bruger vi både elektroniske bøger og bøger i papirudgave. Den første skoledag vil du få udleveret en hel del bøger, så husk en stor skoletaske.

  ELEVAMBASSADØRER 

  Din klasse vil have tilknyttet en elevambassadør, som vil fortælle dig om Varde Gymnasium fra elevperspektiv og også stå for sociale arrangementer.

  ELEVSKABE

  Hver elev på skolen får udleveret et mindre skab med kodelås. Her kan du opbevare skolebøger, idrætstaske mm.

  FOTOGRAFERING

  I løbet af de første dage på VG vil der blive taget et klassebillede og et portrætbillede af dig.

  IT

  Overalt på skolen har vi et trådløst netværk, du kan komme på med din computer eller tablet. Du vil i løbet af de første dage få udleveret adgangskoden til netværket. Har du ikke selv en computer, kan der i særlige tilfælde  være mulighed for at låne en computer på skolen.

  Vi fraråder køb af Chromebook som studiecomputer, da den ikke er kompatibel med de programmer, der bruges i matematikundervisningen. 

  LECTIO

  Lectio er i høj grad omdrejningspunktet for din skoledag. Det er her du kan se dit skema, dine lektier og afleveringsopgaver. Men på Lectio kan du også få og sende beskeder, finde dokumenter fra timen mm. Du vil den første dag få udleveret en kode til Lectio.

  LEKTIECAFE

  I løbet af skoleåret har du mulighed for at deltage i vores lektiecafe. Her kan du få hjælp til dine lektier af både lærere og særligt udvalgte elever.

  KANTINEN

  Kantinen på Varde Gymnasium er godt besøgt i spisepausen. Her kan du hver dag få dagens ret, salatbar og forskellige typer af sandwich.

  KONTAKTLÆRER

  Du vil den første skoledag møde din kontaktlærer, som vil stå for den første skoledag, forskellige sociale arrangementer og generelt fungere som ”klasselærer”.

  RINGETIDER

  1. modul: 8.00-9.30 
  2. modul: 9.40-11.10 
  3. modul: 11.35-13.05 
  4. modul: 13.15-14.45

  STUDIEKORT

  Du vil i løbet af de første par uger få udleveret et studiekort, det kan bruges som legitimation til at du er elev på Varde Gymnasium. Du kan også få rabatter i nogle butikker.

  STUDIEVEJLEDNING

  Studievejledningen kan hjælpe dig med spørgsmål og problemer, som du tumler med i din tid på VG. Det kan være emner af faglig karakter om valg af fag og skift af studieretning, men de kan også hjælpe med mere personlige forhold.

  SU

  SU (Statens Uddannelsesstøtte) kan du få fra kvartalet efter, du fylder 18 år. Hvis du vil søge, gøres det via selvbetjening på www.su.dk.

  UNGDOMSKORT

  Ungdomskort er et personligt periodekort, der giver dig ret til at rejse mellem din skole og din bopæl. Kortet giver også andre fordele. Læs mere på www.ungdomskort.dk. Det er også her, du kan blive godkendt til et Ungdomskort. Når du er godkendt, viderestilles du til trafikselskabernes selvbetjeningssystem Mit Ungdomskort, hvor du skal bestille og betale dit Ungdomskort. Du vil tidligst modtage kortet 14 dage efter, du har bestilt det hos trafikselskaberne, så bestil i god tid.

   

 • GRUNDFORLØB

  I perioden fra skolestart 10. august til 30. oktober er der grundforløb. Formålet med grundforløbet er at gøre dig afklaret med dit valg af studieretning. For at gøre dig klar til studieretningsvalget og selve studieretningen vil du i grundforløbet prøve kræfter med en bred række af fag – nogle i hele grundforløbet, andre som ”smagsprøver”. 

  Uge 33-41: introduktion til fag i gymnasiet

  Uge 34-35: introduktion til studievejledning

  Uge 36: modul med studievalg syd og studievejledere omkring valg af studieretning

  Uge 40: screening i matematik

  Uge 41: karrieredag med studieretningsmesse; vejledningssamtale vedr. valg af studieretning; valg af kunstnerisk fag, studieretning og 2. fremmedsprog.

  Uge 44: NV og AP eksamen